Četvrtog dana 13. ljetnog olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF), koji se do 1. kolovoza održava u glavnom gradu Gruzije Tbilisiju, hrvatski su sportaši nastupili u atletici, plivanju, judu i biciklizmu.

Hrvatski atletičari nastupili su u dvije discipline. Josipa Dragičević je finale skoka u dalj okončala je plasmanom na sedmo mjesto skokom od 5,58 metara.  U bacanju kladiva Magdalena Dekić bila je 14. s hicem od 47,69 metara.

Plivački nastupi naših predstavnika započeli su kvalifikacijskom utrkom na 100 metara slobodno u kojoj je uvjerljivo pobijedio Karlo Noah Paut, te time potvrdio status jednog od favorita u finalnoj utrci. U istoj disciplini Marin Ercegović zauzeo je 42. mjesto.
Lorena Jerebić je u disciplini 100 metara leptir kvalifikacije završila na 23. mjestu. U utrci na 50 metara slobodno nastupila je Karla Kvesić i doplivala do 31. mjesta. Hrvatska mješovita štafeta na 4×100 metara u sastavu Kristofer Marijan Rogić, Karla Kvesić, Lucija Šulenta i Ivan Filipović kvalifikacije je završila na 12. mjestu.

Judašica Dore Bortas nastupila je u kategoriji do 57kg. Nakon pobjede u prvom kolu protiv predstavnice Bugarske, usljedio je meč protiv Izraelke koji je završio porazom hrvatske predstavnice. Obzirom da je Izraelka u prvom sljedećem meču izgubila, Bortas je ostala bez prava nastupa u repasažu čime je završila natjecanje.

U cestovnoj utrci za djevojke hrvatska biciklistica Maja Perinović se odlično držala do same završnice, ali je ostala bez šanse za visoki plasman nakon pada u zadnjih pet kilometara što je rezultiralo 55. mjestom od 69 biciklistica u ukupnom poretku. Viktor Potočki je, nakon pada u ranoj fazi muške cestovne utrke, bio prisiljen odustati te je ostao bez plasmana. Njegov kolega Tin Pavlić je zbog velikog vremenskog zaostatka sudačkom odlukom diskvalificiran.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.