Hrvatska plivačica Sanja Jovanović osvojila je brončano odličje u disciplini 50 m leđno na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u izraelskoj Netanyji,dok je i Mario Todorović u finalu na 50 m leptir bio osmi.

 Jovanović je u disciplini u kojoj još uvijek drži europski rekord iz Istanbula 2009. godine (25.70) osvojila treće mjesto, što je zasad jedino hrvatsko odličje na ovom prvenstvu. Nakon što je u u kvalifikacijama Jovanović bila tek 11. (27.41), Sanaj je odlično plivala polufinale gdje je imala prvi rezultat (26.60), bolji čak i od najbolje europske plivačice Mađarice Katinke Hosszu. U finalu je 29-godišnja Dubrovkinja plivala 26.45 sekundi, što je bilo dovoljno za broncu, a zlato je pripalo Hoszu (26.13), koja nije uspjela skinuti Sanjin rekord, ali je došla do svog petog zlata na ovom prvenstvu. Srebro je pripalo Poljakinji Aleksandri Urbanczyk (26.27).
Mario Todorović je na 50 leptir u finalu bio je posljednji, osmi s rezultatom od 23.16 sekundi. Mario je jedini u finalu išao iznad 23 sekunde, a zlato je osvojio Ukrajinac Andrij Govorov (22.36). Todorović je u kvalifikacijama zauzeo 11. mjesto s rezultatom 23,31, da bi u polufinalu bio osmi s rezultatom 23.18 sekundi.

Komentiraj

FOTO:Jurica Galoic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.