Od 26. travnja do 1. svibnja u francuskom La Roche-sur-Yonu, održava se 25. europsko prvenstvo u badmintonu na kojem će nastupiti i petero hrvatskih reprezentativaca.

Hrvatske boje branit će Dorotea Sutara i Zvonimir Đurkinjak u pojedinačnoj konkurenciji, Zvonimir Đurkinjak i njegov imenjak Hoelbling u konkurenciji muških parova, te mix Staša Poznanović i Igor Čimbur.

“Najveće izglede ima Zvonimir Đurkinjak pojedinačno i u paru sa Zvonimirom Hoelblingom. Na startu igraju protiv Norvežana Fredrika Kristensena i Jespera Kristensena i po mojem mišljenju imaju šanse za prolaz. Vidjet ćemo, opušteni smo i jedva čekamo početak natjecanja,” kazao je izbornik Silvio Jurčić.

Naš najbolji igrač Đurkinjak u prvom kolu singla je slobodan, a potom ga očekuje meč između pobjednika iz susreta Slovenca Iztoka Utroša i Litvanca Kestuitisa Navickasa, a u slučaju pobjede u osmini finala bi najvjerojatnije stajao euiropski prvak iz 2012. Nijemac Marc Zwiebler.

“Đuro se mora dobro potruditi i prolaz je moguć. Bilo bi lijepo da prođe,” dodao je Jurčić.

Doroteu Sutaru u 1. kolu očekuje Mađarica Laura Sarosi, dok će Staša Poznanović i Igor Čimbur u prvom kolu mješovitih parova igrati protiv Francuza Gaetana Mittelheissera i Audrey Fontainee.

“Čimbur se jučer ozlijedio na treningu i jedva hoda, vidjet ćemo kakva će biti njegova situacija” dodao je izbornik.

Komentiraj

FOTO:Petar Glebov/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.