Požar u poznatim Barrandov filmskim studijima u Pragu, koje neki nazivaju “Europskim Hollywoodom”, uzrokovao je milijune dolara štete, prenose u subotu lokalni mediji.

U požaru su izgorjeli filmski setovi, uključujući dvorac iz srednjeg vijeka i makete pariških ulica, prenose novinski izvještaji objavu policije i vatrogasaca.

U gašenju vatre sudjelovali su helikopteri s vodom iz Vltave, a požar je gorio do subote ujutro na području od oko 10 tisuća kvadratnih metara. Uzrok još uvijek nije poznat.

Od njihovog otvaranja u tridesetim godinama prošlog stoljeća u Barrandov studijima snimljeno je oko 2 tisuće čeških i međunarodnih filmova, od kojih su mnogi osvojili Oskare i druge filmske nagrade.

Najpoznatiji filmovi koji su tamo snimani su naslovi poput Oskarom nagrađenog “Amadeusa”, “Nemoguće misije” Briana de Palme, “Casina Royalea” ili “Bourneovog identiteta”.

Komentiraj

FOTO:EPA/CZECH REPUBLIC FIRE RESCUE SERVICE
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.