Ruski predsjednik Vladimir Putin pokušat će u srijedu tijekom kratkog posjeta Italiji i Vatikanu pronaći znakove neslaganja u toj zemlji s europskim sankcijama prema Rusiji, ali će vjerojatno ostati razočaran, najavljuje Reuters.

Putin u Italiji traži znakove neslaganja s europskim sankcijama

Osim toga, stanje u Ukrajini posljednjih dana se ponovno pogoršalo te se strahuje od nove eskalacije nasilja.

Iako Putin može očekivati prijateljski prijem, jer Rusija ima bolje odnose s Italijom nego s drugim njezinim partnerima iz EU-a, Italija sigurno neće razbiti savez oko sankcija Rusiji, posebno nakon što su lideri G7 upozorili da bi se sankcije mogle i ojačati ako nasilje u Ukrajini eskalira.

[quote_box_center]

  • Iako Putin može očekivati prijateljski prijem, jer Rusija ima bolje odnose s Italijom nego s drugim njezinim partnerima iz EU-a, Italija sigurno neće razbiti savez oko sankcija Rusiji, posebno nakon što su lideri G7 upozorili da bi se sankcije mogle i ojačati ako nasilje u Ukrajini eskalira.
  • Putinov posjet odvijat će se u tri faze: prijepodne će biti posvećeno proslavi “ruskog nacionalnog dana” na EXPO-u u Milanu, uz posjet ruskom paviljonu u društvu talijanskog premijera Mattea Renzija.

[/quote_box_center]

U priopćenju u ponedjeljak čelnici su naveli kako od Rusije očekuju da prestane pomagati i podupirati separatiste u Ukrajini te da potpuno primijeni sporazum iz Minska.

Sankcije se, istaknuli su, “mogu povući čim Rusija ispuni svoje obveze”, ali isto tako mogu se pooštriti.

Putinov posjet odvijat će se u tri faze: prijepodne će biti posvećeno proslavi “ruskog nacionalnog dana” na EXPO-u u Milanu, uz posjet ruskom paviljonu u društvu talijanskog premijera Mattea Renzija. Potom će ruski predsjednik i talijanski premijer imati bilateralne razgovore nakon kojih će uslijediti konferencija za novinare.

Putin će nakon Milana otputovati u Rim gdje će ga primiti talijanski predsjednik Sergio Mattarella, a potom u Vatikan na audijenciju kod pape Franje s kojim bi trebao razgovarati o stanju u Ukrajini i na Bliskom istoku.

Komentiraj

PIŠE:D.J./HINA
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.