[quote_box_center]

  • Hrvatska će u Bakuu imati predstavnike u badmintonu, biciklizmu, boksu, gimnastici, hrvanju, judu, kajaku i kanuu, karateu, mačevanju, odbojci, plivanju, skokovima u vodu, stolnom tenisu, streličarstvu, streljaštvu, Taekwondou, triatlonu i vaterpolu
  • Prijedlog Strateškog plana HOO-a za razdoblje od 2015. do 2022. članovi će razmotriti do 8. srpnja kad će se održati sljedeća sjednica

[/quote_box_center]

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) je na sjednici odlučilo je kako će na Europskim igrama, koje će se održati u Bakuu od 12. do 28. lipnja, sudjelovati 113 hrvatskih sportaša koji će se natjecati u osamnaest sportova.

Hrvatska će u Bakuu imati predstavnike u badmintonu, biciklizmu, boksu, gimnastici, hrvanju, judu, kajaku i kanuu, karateu, mačevanju, odbojci, plivanju, skokovima u vodu, stolnom tenisu, streličarstvu, streljaštvu, Taekwondou, triatlonu i vaterpolu.

Vijeće je odlučilo ne podržati prijedlog izmjena i dopuna Zakona o sportu smatrajući ga neutemeljenim, jer nema strateških smjernica razvoja hrvatskog sporta odnosno nije donesen nacionalni programa sporta.

Vijeće smatra da su hrvatskom sportu potrebniji jasniji kriteriji financiranja, osiguranje gospodarstvu ulaganje u sport pod povoljnim uvjetima, prava i obveze sportaša, bolje riješenja objekata.

Prijedlog Strateškog plana HOO-a za razdoblje od 2015. do 2022. članovi će razmotriti do 8. srpnja kad će se održati sljedeća sjednica.

Komentiraj