• Hrvatska će u Bakuu imati predstavnike u badmintonu, biciklizmu, boksu, gimnastici, hrvanju, judu, kajaku i kanuu, karateu, mačevanju, odbojci, plivanju, skokovima u vodu, stolnom tenisu, streličarstvu, streljaštvu, Taekwondou, triatlonu i vaterpolu
  • Prijedlog Strateškog plana HOO-a za razdoblje od 2015. do 2022. članovi će razmotriti do 8. srpnja kad će se održati sljedeća sjednica

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) je na sjednici odlučilo je kako će na Europskim igrama, koje će se održati u Bakuu od 12. do 28. lipnja, sudjelovati 113 hrvatskih sportaša koji će se natjecati u osamnaest sportova.

Hrvatska će u Bakuu imati predstavnike u badmintonu, biciklizmu, boksu, gimnastici, hrvanju, judu, kajaku i kanuu, karateu, mačevanju, odbojci, plivanju, skokovima u vodu, stolnom tenisu, streličarstvu, streljaštvu, Taekwondou, triatlonu i vaterpolu.

Vijeće je odlučilo ne podržati prijedlog izmjena i dopuna Zakona o sportu smatrajući ga neutemeljenim, jer nema strateških smjernica razvoja hrvatskog sporta odnosno nije donesen nacionalni programa sporta.

Vijeće smatra da su hrvatskom sportu potrebniji jasniji kriteriji financiranja, osiguranje gospodarstvu ulaganje u sport pod povoljnim uvjetima, prava i obveze sportaša, bolje riješenja objekata.

Prijedlog Strateškog plana HOO-a za razdoblje od 2015. do 2022. članovi će razmotriti do 8. srpnja kad će se održati sljedeća sjednica.

Komentiraj

FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PIŠE:D.J./HINA
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.