Republička koordinacija udruga iz Domovinskog rata „Dr. Franjo Tuđman“ u utorak je podržala hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i premijera Tihomira Oreškovića vezano uz hrvatske zahtjeve prema Srbiji u njezinom procesu eurointegracije.

Ovdje mislimo na pogavlje 23. eurointegracije Srbije, kao i na otvorena granična pitanja i pitanja nestalih osoba, a poglavito u pronalasku maosvnih grobišta jer u ovom trenutku Hrvatska još uvijek traga za preko tisuću nestalih osoba, priopćila je Republička koordinacija udruga kojoj je predsjednik Đuro Dečak.

Ta udruga podržala je i hrvatsku inicijativu o ukidanju regionalne nadležnosti suda Republike Srbije nad ratnim zločinima na području bivše Jugoslavije, poznate pod nazivom „mini Haag“.

Komentiraj

FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.