Europski regulatori nisu pronašli dokaze da američki softverski div Apple aranžmanima s glazbenim izdavačkim kućama i uslugama internetske glazbene reprodukcije krši propise o ravnopravnom tržišnom natjecanju, izvijestio je specijalizirani portal Re/code, pozivajući se na neimenovane izvore.

Europska komisija pokrenula je u travnju istragu, tražeći od izdavačkih kuća informacije o poslovima s Appleom.

U istrazi nisu pronađeni dokazi o bilo kakvoj nezakonitoj aktivnosti, no Europska unija će nastaviti pratiti to tržište, stoji u izvješću objavljenom proteklog vikenda na portalu za vijesti iz svijeta tehnologije, utemeljenom na informacijama iz neimenovanih izvora.

Američki softverski div pokrenuo je u lipnju novi servis za reprodukciju glazbe Apple Music. Uspostavili su i platformu App Store, putem koje i konkurencija poput Janga, Spotifyja i Rhapsodyja može ponuditi kupcima aplikacije za internetsku reprodukciju glazbe.

Bruxelles je i od Appleove konkurencije zatražio informacije o eventualnim ograničenjima za aplikacije ponuđene na toj platformi.

Reuters je u srpnju izvijestio da i američki regulatori nastoje utvrditi je li Appleov tretman konkurentskih aplikacija za izravnu reprodukciju glazbe usklađen sa zakonima o tržišnom natjecanju.

Komentiraj

FOTO:Borna Filic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.