Američka tv mreža ESPN pozvala je petoricu kandidata za predsjednika Fife na televizijsku debatu, koja bi se trebala održati u Londonu 29. siječnja sljedeće godine, objavili su u srijedu britanski mediji.

Novi predsjednik Fife trebao bi biti izabran na izvanrednom kongresu 26. veljače u Zuerichu. Iz utrke su već ispali aktualni predsjednik Fife Sepp Blatter i čelnik Uefe Michel Platini, koje je Etički odbor Fife suspendirao na osam godina i to zato što je Blatter pod sumnjivim okolnostima odobrio isplatu dva milijuna švicarskih franaka Michelu Platinju 2011. godine.

Najveći favorit za novog čelnika Fife je princ Ali bin al-Hussein (40), predsjednik Jordanskog nogometnog saveza. Velike šanse ima i predsjednik Azijske nogometne federacije šeik Salman bin Ebrahim al-Khalifa (49) iz Bahreina.

U utrci za najvažniji položaj u svijetu sporta još su tri osobe, južnoafrički poduzetnik Tokyo Sexwale (62) bivši član vlade JAR-a i Organizacijskog odbora SP 2010., zatim Švicarac Gianni Infantino (45), glavni tajnik Uefe, te francuski diplomat Jerome Champagne (57),  koji je 11 godina radio u Fifi, a koji je jedini već dao pristanak za sudjelovanje u televizijskoj debati.

Komentiraj