Predsjednica stranke Neovisni za Hrvatsku Bruna Esih u intervjuu za Večernji list kazala je da je iznimno ponosna što će se Trg maršala Tita preimenovati u Trg Republike Hrvatske.

“Nas je na nedavnim lokalnim izborima u Skupštinu ušlo petero, a upravo toliko ruku bilo je potrebno za konstituiranje Gradske skupštine, odnosno za većinu od 26 vijećnika. Mi se u tom višedesetljetnom procesu vidimo malim, ali presudnim kamenčićem koji je donio prevagu u korist konačnog preimenovanja trga, na to s pravom možemo biti i jesmo iznimno ponosni”, rekla je.

Najavila je kako će stranka Neovisni za Hrvatsku biti konstruktivan partner i pozitivan kritičar u skupštinskoj većini. Upitana što misli o Bandiću, odgovorila je: “Njega svi poznajemo kao pragmatičnog političara i vrlo spretnog čovjeka koji otvoreno kaže da je u svemu što radi i čime se bavi politika i da se on u skladu s tim mora odnositi prema ljudima i pojavama – nema tu romantike s njegove strane”.

Komentirala je i izjave da ju je Zlatko Hasabegović ‘pojeo’. “S tim osobno nemam problem. I sama, među ostalim, čujem takve stvari. Zlatko i ja se poznajemo dulje od 15 godina. Prijatelji smo i na potpuno različit način artikuliramo neke stvari, a da se pritom radi o istom sadržaju. Zlatko je politički tajnik, a ujedno i glasnogovornik stranke – biti što bliži javnosti i jest njegova obveza. Ne osjećam se nimalo ugroženom i ne smatram se slabijom karikom. A drukčijih interpretacija našeg odnosa ili mene osobno uvijek će biti. Bože moj, to je politika”, rekla je Esih.

Komentiraj