Erste banka je raspisala natječaj za trinaesto izdanje Erste fragmenata, kojim pruža financijsku potporu mladim i neafirmiranim likovnim umjetnicima do 30 godina te studentima akademija likovnih umjetnosti otkupom njihovih umjetničkih djela (skulptura, slika, grafika i instalacija).

Autoru najboljeg likovnog djela dodijelit će i novčanu nagradu u visini 10 tisuća kuna, kao i osigurati postavljanje samostalne izložbe. Ujedno će i ove godine dodijeliti posebnu nagradu po odabiru publike u iznosu od tri tisuće kuna te jednu godišnju stipendiju, za koju se mogu kandidirati studenti likovnih akademija u Zagrebu, Rijeci, Osijeku ili Splitu. Svi otkupljeni i nagrađeni radovi bit će prikazani na izložbi u ‘Galeriji Kranjčar’ u Gradu Zagrebu.

Djela za otkup odabrat će stručno povjerenstvo u sastavu: voditelj Galerije Matice hrvatske, Vanja Babić, Aleksandar Battista Ilić, dekan Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, likovna kritičarka Jutarnjeg lista Patricia Kiš, akademski slikar Sebastijan Dračić, kustosica i umjetnička menadžerica Vanja Žanko te Antonia Jurić, voditeljica urbanokulturne platforme Erste banke – Urbanka.

Natječaj ‘Erste fragmenti’ organizira se od 2002. godine, a u dosadašnjim izdanjima otkupljeno je 170 djela mladih hrvatskih likovnih umjetnika, koja se danas nalaze na više od 130 lokacija (poslovnica i uredskih prostora) Erste banke u Hrvatskoj. Autori mnogih otkupljenih radova, poput Tanje Deman, Sebastijana Dračića, Ivana Fijolića, Alema Korkuta, Ines Matijević Cakić, Lale Raščić, Zlatana Vehabovića, Matka Vekića i mnogih drugih, su u međuvremenu postali afirmirana i cijenjena imena hrvatske umjetničke scene.

Prijave za natječaj za otkup radova, kao i prijave za stipendiju treba poslati do 25. ožujka 2017. godine na adresu:

Erste&Steiermärkische Bank d.d.

“Erste fragmenti 13 – otkup djela”

Sektor marketinga

Daljnje informacije o natječaju se mogu pronaći na www.urbanka.hr.

Komentiraj