Teroristički napadi u Parizu potaknut će nove mjere za jaču kontrolu migracijskog toka i jačanje kontrola vanjskih granica Europske unije i Schengenskog prostora, rekao je u ponedjeljak u Bruxellesu slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec, prenijeli su slovenski mediji.

Erjavec je rekao nakon zasjedanja ministara vanjskih poslova EU-a kako mnogo očekuje od izvanrednog sastanka ministara unutarnjih poslova EU-a u petak, posebice u zaštiti vanjskih granica Europske unije i Schengenskog prostora.

Slovenski mediji Erjavčevu izjavu povezuju s najavama da će Francuska u petak zatražiti od svih europskih zemalja striktniju kontrolu unutarnjih granica i jednu vrstu privremene suspenzije Schengenskog sporazuma kako bi se bolje moglo suzbijati potencijalne terorističke prijetnje.

Mediji u Srbiji govore o informacijama da će Slovenija i Austrija  u dogovoru na razini zemalja Schengena zatvoriti svoje granice za migrante.

Komentiraj

FOTO:HINA/ STA/ Thierry Monasse
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.