Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je izjavio u utorak u Ankari da će nastaviti kampanju na aktiviste Radničke stranke Kurdistana (PKK) “sve dok ne ostane ni jedan terorist”.

“Nastavit ćemo borbe do polaganja oružja i dok ne ostane ni jedan jedini terorist unutar naših granica”, rekao je turski predsjednik u tv-govoru, dodavši da je zračna kampanja koja traje dulje od dva tjedna na PKK zadala teške gubitke toj skupini.

On je također rekao da su učinkovite operacije vođene na skupinu Islamistička država (IS). “Vodili smo i učinkovite operacije na skupinu IS, koja prijeti našoj sigurnosti”, rekao je.

 

  • “Ne radimo razlike između terorističkih organizacija. Bez obzira na njen cilj, teroristička organizacija je za nas teroristička organizacija”, naglasio je.

 

Predsjednik Erdogan je dodao da je mirovni proces pokrenut s PKK sada zaleđen.

Ankara je 24. srpnja pokrenula rat protiv terorizma na PKK i borce IS u Siriji. Više desetaka zračnih napada je bilo usmjereno na kurdsku gerilu i tri na IS.

Provladina agencija Anadolija je navela da je 390 pobunjenika PKK ubijeno u zračnim napadima koje vode turski lovci na baze gerile na sjeveru Iraka, pri čemu je ubijeno i tridesetak članova turskih snaga sigurnosti.

Komentiraj

FOTO:EPA/STRINGER
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.