Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u srijedu je izjavio da njegova zemlja nikada neće prihvatiti stvaranje kurdskog uporišta na njezinoj granici sa Sirijom te da će nastaviti s bombardiranjem položaja milicija sirijskih Kurda.

“Nikada nećemo prihvatiti novi Kandil (pozadinska baza Radničke stranke Kurdistana PKK u Iraku) na našoj južnoj granici”, kazao je Erdogan.

“Koalicijski partneri su zajednički zatražili da zaustavimo napade na Stranku demokratskog jedinstva (PYD) i njezine milicije, Jedinice narodne zaštite (YPG). Nažalost, ne dolazi u obzir da to učinimo”, dodao je Erdogan.

Tursko topništvo od prošle subote granatira položaje YPG-a. Kurdske milicije iskoristile su ofenzivu Damaska u pokrajini Alep, koja bilježi uspjehe zahvaljujući potpori ruskog ratnog zrakoplovstva.

Turska optužuje PYD i YPG za bliskost PKK-u te ih također svrstava u terorističke organizacije.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.