Turska će sama krenuti u suzbijanje napada na grad Kilis, blizu sirijske granice, ako ne dobije pomoć, rekao je predsjednik Recep Tayyip Erdogan u utorak, dok raste zabrinutost u zemlji zbog raketnih napada s teritorija koje drži organizacija Islamska država (IS).

“Svladat ćemo Islamsku državu, sami ćemo riješiti taj problem ako ne dobijemo pomoć u suzbijanju raketnih napada na Kilis”, rekao je Erdogan  u izravnom prijenosu na televiziji.

“Obratili smo se svima radi uspostave sigurnosne zone na južnoj granici, ali nitko ne želi poduzeti taj  korak. Ako svijet ne želi podržati odlučnu akciju protiv terorističke organizacije, svijet više neće biti sigurno mjesto”, rekao je.

Kilis je mjesecima izložen čestoj raketnoj paljbi iz područja koje kontrolira Islamska država u Siriji, pri čemu je 21 osoba ubijena i više građevina uništeno. Koalicijske snage koje vode Turska i SAD su odgovorile zračnim napadima i ubile više desetaka militanata u sjevernoj Siriji.

Narasla je i zabrinutost Ankare oko mogućih pojačanih napada Islamske države na unutrašnjost teritorija. Policija je izdala upozorenje za blagdan koji se održava u četvrtak, upozorivši da bi vojni objekti mogli biti ključne mete.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.