Vratar nogometaša Hajduka Dante Stipica i dvostruki strijelac u pobjedi protiv Brondbyja Ante Erceg složili su se kako je Everton veliki favorit u njihovom međusobnom ogledu u 4. pretkolu Europske lige, no da Hajduk može tražiti svoju šansu jer će se uzvrat igrati na Poljudu.

“Everton se nalazi u samom vrhu engleskog nogometa i već to pokazuje kako se radi o velikoj ekipi, ali mi smo apsolutno fokusirani na sebe. Imat ćemo plan kao i za svaku utakmicu i njega ćemo se držati. Trener nas je dosada uspio uvjeriti da njegovi planovi daju rezultate. Mi možemo obećati da ćemo dati sve od sebe kako u Liverpoolu tako i na Poljudu. Bez obzira koliko velika imena Everton imao u svojoj momčadi, ništa nije nemoguće. Jesmo li dobili najtežeg mogućeg protivnika? Pa, tu se ne može biti previše pametan, jer neke slabije ekipe znaju podrediti sve tome da se plasiraju u Europsku ligu koja im može biti glavni cilj sezone, dok neke jače momčadi kao što je i Everton imaju drugačije planove. Same utakmice će pokazati u kojem će to smjeru ići”, rekao je Stipica.

“Pokušat ćemo izvući što bolji rezultat u prvoj utakmici u Liverpoolu pa dočekati Everton pred punim Poljudom i onda, zašto ne, iznenaditi. Sigurno je da su oni favoriti, ali imamo i mi svoje šanse. Uz malo sreće mogli bismo ući u Europsku ligu”, kazao je Erceg.

Prva utakmica Evertona i Hajduka igrat će se 17. kolovoza na Goodison Parku, dok je uzvrat sedam dana potom na Poljudu.

Komentiraj