Prema godišnjem izvještaju Europskog ureda za patente (EPO), tehnološka tvrtka Huawei je s ukupno 2 390 prijavljenih patenata zauzeo drugu poziciju u Europi po broju prijavljenih patenata.

U odnosu na prošlu godinu napredovao je za dvije pozicije s 924 odobrena patenta, tako pretekavši Samsung i LG zauzeo je sedmo mjesto, a na području digitalnih komunikacija, Huawei je pretekao konkurente poput Ericssona i Qualcomma.

Ove brojke na najbolji način potvrđuju priču o snažnom tehnološkom napretku tvrtke, koja je tijekom posljednjih godina usmjerena na razvoj inovativnih tehnologija i drugih naprednih tehnoloških rješenja. Svake godine Huawei više od 10 posto ukupnih prihoda ulaže u istraživanje i razvoj s ciljem ostvarivanja rasta kroz inovacije. U skladu s tim, tvrtka je do sada osnovala 15 istraživačko-razvojnih instituta i centara, kao i 36 združenih inovacijskih centara širom svijeta, od kojih se većina nalazi u europskim zemljama poput Belgije, Finske, Francuske, Njemačke, Irske, Italije, Švedske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Prema EPO-ovom izvještaju, gotovo 160 tisuća patenata ukupno je prijavljeno tijekom 2016. godine, dok su tvrtke podrijetlom iz Kine uputile 7 150 zahtjeva za prijavu patenta, čime se ta zemlja našla na šestom mjestu u odnosu na druge zemlje, a najveći dio prijavljenih patenata odnosi se upravo na Huawei.

P10_SuperCharge
Huawei P10 SuperCharge
Huawei P10 Leica lens camera
Huawei P10 Leica lens camera
Huawei experience area
Huawei experience area

Komentiraj