Na ždrijebu održanom u petak u Beogradu reprezentacija Hrvatske u futsalu smještena je u skupinu C zajedno s Rusijom i Kazahstanom za Europsko prvenstvo kojem će od 2. do 13. veljače 2016. godine domaćin biti Srbija.

Rusija je trećerangirana futsal reprezentacija u Europi i ima naslov prvaka iz 1999. godine, dok će Kazahstancima ovo biti prvi nastup na smotri najboljih europskih momčadi. Hrvatska je najbolji rezultat ostvarila 2012. godine na EP-u odigranom u Splitu i Zagrebu, gdje su najbolji hrvatski igrači futsala osvojili četvrto mjesto.
Utakmice EP-a 2016. igrat će se u dvije beogradske dvorane, Pioniru i KOMBANK Areni, a ždrijeb je održan u Skupštini grada Beograda.
U nokaut fazu natjecanja plasirat će se dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine, a križat će se skupine A i B te C i D. Naslov osvojen prije dvije godine u Belgiji brani Italija koja je tada u finalu bila bolja od Rusije.
Ždrijeb skupina EP-a u futsalu 2016.
Skupina A: Srbija, Portugal, Slovenija
Skupina B: Španjolska, Ukrajina, Mađarska
Skupina C: Rusija, HRVATSKA, Kazahstan
Skupina D: Italija, Češka, Azerbajdžan

Komentiraj

FOTO:Grgo Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.