Četvrti dan na otvorenom Europskom prvenstvu klase finn u Barceloni nije bio natjecateljski jer se zbog nestabilnih uvjeta na regatnom polju nije jedrilo.

Nakon dvosatnog čekanja na stabilan vjetar regatni odbor je poslao jedriličare na kopno, pa su se u Barceloni nastavili problemi s vjetrom jer su od osam predviđenih plovova održana samo četiri. Milan Vujasinović je nakon dva dana bio vodeći, a u srijedu je s 44. mjestom pokvario svoj plasman te s prvog pao na peto mjesto s 51 negativnim bodom. Lošu srijedu je imao i aktualni europski prvak Ivan Kljaković Gašpić, koji je bio 48., te je ukupno  20. s 90 negativnih bodova. Dobra vijest za Milana i Ivana jest da će jučerašnju slabu regatu odbaciti kao najslabiju, te će se vratiti u sam vrh poretka.   Nenad Bugarin je  ukupno 28. s 111 bodova, a  Josip Olujić je 40.
Nakon tri dana vodi Novozelanđani Josh Junior s 20 negativnih bodova, drugi je Mađar Zsombor Berecz (29), a treći Nizozemac Pieter Jan Postma (43). Organizatori se nadaju da će u petak uspjeti održati barem još jedan plov kako bi natjecanje, prema prravilima, bilo regularno.
U subotu će se deset najboljih boriti za odličja u samo jednom plovu u kojem će se dodjeljivati dvostruki bodovi.

Komentiraj

FOTO:Ivo Cagalj/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.