U ponedjeljak je u Šibeniku predstavljen projekt Obonjan i sporazum između Grada Šibenika i tvrtki Sunčani Hvar i Projekti Šibenik, zahvaljujući kojem je pokrenuta realizacija projekta na otoku Obonjanu. O tom je poslu prije nekoliko tjedana pisao i Nacional, a na konferenciji za novinare gradonačelnik Šibenika Željko Burić te predstavnici investitora na čelu s Danom Blackledgeom i Hugom Bausom potvrdili su da će engleski investitori uskoro krenuti s realizacijom. Na konferenciji je predstavljen plan turističkog razvoja otoka, za koji se predviđa da će u vrlo kratkom roku postati izniman brend u turističkoj ponudi Hrvatske na globalnoj razini.

[quote_box_center]

  • U ponedjeljak je u Šibeniku predstavljen projekt Obonjan
  • Engleski će investitori uskoro krenuti s realizacijom

[/quote_box_center]

Novi projekt će donijeti ekonomsku korist ne samo za otok, već i za Šibenik, županiju i cjelokupni domaći turizam. Već u okviru pripreme ljetne sezone 2016. krenut će se s jakom promotivnom kampanjom kojoj je cilj stvoriti jak imidž otoka na globalnoj razini. Želi se pozicionirati otok kao destinaciju vrhunske ponude i iznimnih turističkih mogućnosti. U prvoj sezoni, 2016., investitori očekuju najmanje tri tisuće posjetitelja tjedno, što bi donijelo preko 120.000 noćenja i ukupnu potrošnju od najmanje 70 milijuna kuna.

Sljedećih godina ti će rezultati rasti zbog jačanja brenda i cjelokupne ponude. O samog početka posla zaposlit će se nekoliko stotina domaćih radnika i broj zaposlenih rast će iz sezone u sezonu. Uz jačanje broja dolazaka, rasti će i dodatna ponuda Šibenika i okolice, što će utjecati na povećanje radnih mjesta i stvaranje novih sadržaja. Tijekom radova na otoku angažirat će se veliki broj domaćih kompanija. Pored prihoda ostvarenih na otoku, većina posjetitelja će na otok dolaziti iz Šibenika i tako će produžiti boravak u gradu. Programi na otoku će biti iznimno atraktivni i punit će smještajne kapacitete u cijeloj županiji. Novi projekt će utjecati na lokalno gospodarstvo jer će povećati zapošljavanje, fiskalne prihode i gospodarski rast.

Komentiraj

FOTO:NACIONAL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.