Najmanje četvero ljudi je poginulo u srijedu nakon eksplozije automobila bombe u blizini ruskog veleposlanstva u Kabulu, dok se broj ranjenih popeo na 28, potvrdile su vlasti.

Za sada još nije jasno tko je bio meta napada, a glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Sedik Sediki kazao je da “u trenutku napada nije bilo nikakvih konvoja, žrtve su civili i policija istražuje njihov identitet”.

Žrtve napada su tri žene i jedan muškarac, objavilo je ministarstvo zdravstva. Nitko od osoblja ruskog veleposlanstva nije ozlijeđen u tom napadu.

Ruska diplomatska misija nalazi se na cesti Dar ul-Aman, velikoj prometnoj arteriji koja povezuje središte Kabula s nekadašnjom kraljevskom palačom koja je danas u ruševinama, a nalazi se u zapadnom dijelu grada.
Eksplozija se čula u promjeru od nekoliko kilometara, a nakon nje je u zraku dugo ostao visok stup dima

Novi napad, za koji još nitko nije preuzeo odgovornost, uslijedio je dva dana nakon novog četverostranog sastanka održanog u Kabulu kojemu su prisustvovali američki, kineski, pakistanski i afganistanski predstavnici, nastojeći ponovno pokrenuti mirovni proces između afganistanke vlade i talibanskih pobunjenika.

Talibani često pribjegavaju samoubilačkim napadima automobilima, a mete su im većinom strani vojnici, pripadnici NATO-a i simboli afganistanskih vlasti.
Pobunjenici koji sudjeluju u sukobu pokrenutom nakon pada njihova režima 2001., u ponedjeljak nisu prisustvovali sastanku posvećenom ponovnom pokretanju mirovnog procesa. Nije poznato koje frakcije pokreta kane sudjelovati u daljnjem procesu.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.