EKSPERIMENT SERIE B Uvode se zeleni kartoni za fair play

0
1

Talijanski suci od ove će sezone u Serie B koristiti zelene kartone kako bi nagradili fair play tijekom utakmice, prenosi BBC. Zeleni se kartoni neće dijeliti tijekom utakmice, već će biti ‘virtualni’ kartoni koji će se dijeliti nogometašima za pozitivno ponašanje.

Druga talijanska liga nada se kako će promijeniti imidž talijanskog nofometa, a glasnogovornik Serie B rekao je kako bi se zeleni kartoni mogli dijeliti i trenerima i navijačima.

 

  • “Mislimo da nogomet treba pozitivne poruke. Ovaj je sport prečesto upleten u kontroverze koja ljude tjera sa stadiona”, rekao je glasnogovornik.

 

Predsjednik Serie B Andrea Abodi rekao je kako će nogometaši morati napraviti ‘izvanredno djelo’ kako bi zaradili ovaj karton. “To je simbolička nagrada. Može se raditi o najjednostavnijoj stvari, važno je prepoznati kada profesionalac napravi nešto uzorno”, rekao je Abodi.

Zeleni kartoni su u završnoj fazi razvoja, a još nije otkriveno hoće li se primjenjivati i u Serie A. Zbog istrage namještanja utakmica, Serie A odgođena je fo subote. Catania je u kolovozu degradirana u Serie B zbog umiješanosti u taj skandal.

“Ovo je samo jedna od inicijativa na i izvan terena. Poštovanje mora biti na prvom mjestu. A to je gdje zeleni karton stupa na scenu. Sa zadovoljstvom ćemo biti ‘pokusni kunići’ za Serie A. Moramo raditi na vlastitom ugledu”, rekao je Abodi.

Komentiraj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here