EKSKLUZIVNO Nizozemski protuudar Ivice i Ante Todorića

VISOKI DUŽNOSNIK ZEMLJE ČLANICE EU-a RAZOTKRIO JE NACIONALU TODORIĆEV STRATEŠKI PLAN za osvetu Vladi ako DORH protiv njega pokrene akciju

Svega nekoliko dana nakon što se otkrilo da ruski Sberbank u Londonu vodi tri arbitražna postupka, po svemu sudeći s ciljem osporavanja lex Agrokor, što kasnije može poslužiti kao priprema za tužbu protiv hrvatske države, Nacional je doznao da se i Ivica Todorić priprema za spor s hrvatskom državom. Taj bi spor mogao započeti u Nizozemskoj, a potom svoj nastavak dobiti u odvojenom postupku i u Hrvatskoj. Todorić kroz tu pravnu operaciju želi od hrvatske države naplatiti enormnu odštetu. Razmjeri te odštete mogli bi biti toliki da se cijela operacija može uspoređivati s državnim udarom.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakSAD “U Hrvatskoj se veliča ustaštvo, protusrpski osjećaji, … Hasanbegović, Sedlar…”
Sljedeći članakPOČELA DELOŽACIJA MARŠALA Skinuta Titova ploča s trga između Mažuranca i Sveučilišta
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.