‘PLENKOVIĆ HERNÁDIJA SMATRA BJEGUNCEM OD HRVATSKOG PRAVOSUĐA, A MOL JE NERVOZAN JER NEMA SVOG ČOVJEKA U VLADI’

Budući hrvatski premijer Andrej Plenković već je naložio svojim suradnicima da počnu pripremati odgovor predstavnicima mađarskog MOL-a vezano uz eskalaciju napetosti oko Ine. „Ne brinite se, mađarskoj strani uskoro će stići odgovor”, izjavio je u ponedjeljak za Nacional bliski suradnik Andreja Plenkovića, sugerirajući da će nova vlada biti spremna za tu kriznu situaciju. To je dodatna potvrda onoga što je Plenković i izravno nedavno izjavio za Nacional: „Ako MOL nije spreman poštovati obvezu provođenja strateških razvojnih ciljeva Ine koju je preuzeo dioničarskim ugovorom, onda to jasno treba i reći, a ja kao budući hrvatski premijer i moja vlada znat ćemo odgovoriti na takav stav.”

Do te eskalacije napetosti došlo je jer je predsjednik Uprave MOL-a Zsolt Hernádi dan nakon što je Uprava formalno odobrila novu dugoročnu strategiju MOL-a pod nazivom „MOL Grupa 2030.”, za utjecajni i čitani mađarski internetski portal Origo.hu izjavio da je neizvjesno hoće li Ina biti dio MOL-ove poslovne budućnosti, da MOL nije u mogućnosti održavati smislene konzultacije s hrvatskom vladom o budućem razvoju te da se u Hrvatskoj stalno suočava s mentalitetom planske ekonomije.

Više pročitajte u novom broju Nacionala, koji je od sad dostupan i digitalno na svim platformama, bilo kad i bilo gdje.

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakSJEDNICA SABORA Nakon stanki, otvorena rasprava o izmjeni Zakona o HRT-u
Sljedeći članakALEPPO Rusija prekinula bombardiranje uoči osmosatne ‘humanitarne pauze’ u četvrtak
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.