OTKRIVAMO SADRŽAJ KLJUČNOG DOKUMENTA koji je inicirao internu istragu Vlade i izazvao izvanrednu konferenciju za medije premijera Andreja Plenkovića i glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, na kojoj su najavili obrat u aferi Dnevnice

Osobe koje su uključene u pljačku državnog proračuna putem isplate inozemnih dnevnica za nepostojeća službena putovanja u samom vrhu hrvatske vlade i dalje su u neposrednoj blizini premijera Andreja Plenkovića. Nacional je još koncem proteklog tjedna uspio rekonstruirati velik dio zbivanja koja su dovela do toga da je premijer Plenković u ponedjeljak sazvao izvanrednu konferenciju za medije kako bi diplomatskim rječnikom suštinski poručio da se pljačka državnog proračuna putem isplate inozemnih dnevnica nastavila i nakon mandata premijera Zorana Milanovića.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

 

Komentiraj

PREKONacional i Pixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakHURS traži da Cvitan reagira i na prijave za gospodarski kriminal
Sljedeći članakZVIZDIĆ: Na proljeće zajednička sjednica hrvatske vlade i Vijeća ministara BiH
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.