EKSKLUZIVNO Odgovor DORH-a na pitanje Nacionala je li kontaktirao ministra Marića u vezi afera HBOR i Agrokor

OTKRIVAMO PET DODATNIH DOKAZA SA SNIMKE HBOR-a KOJI POTVRĐUJU DA JE MINISTAR FINANCIJA ZDRAVKO MARIĆ LAGAO O TOME ŠTO JE ZNAO O STANJU U AGROKOR

‘Nadležno državno odvjetništvo poduzima i poduzimat će sve potrebne radnje u cilju utvrđivanja postoje li elementi kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti. Pojedinosti postupanja, sukladno zakonu, ne možemo davati u javnost”, odgovor je Državnog odvjetništva poslan Nacionalu u ponedjeljak popodne. Taj odgovor u redakciju je pristigao nakon što je Nacional još sredinom proteklog tjedna poslao Državnom odvjetništvu više pitanja vezanih uz mogući interes DORH-a za Zdravka Marića, u kontekstu afere Agrokor i dodjele spornih kredita HBOR-a tvrtkama iz Agrokor grupe.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOPixsell
IZVORBerislav Jelinić i Orhidea Gaura
Podijeli objavu
Prethodni članakGrabar-Kitarović smatra da je vojska mogla ranije pomoći u gašenju požara
Sljedeći članakNakon problema s koljenom Vrsaljko u utorak ponovno na treningu
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.