IVAN VRDOLJAK UVJEREN DA ZA ULAZAK HNS-a U VLADU IMA VEĆINU U PREDSJEDNIŠTVU STRANKE, A ANKU MRAK TARITAŠ JOŠ ČEKA MJESTO MINISTRICE GRADITELJSTVA

‘Predložit ću raspravu o ulasku HNS-a u Vladu Republike Hrvatske ili odlazak na nove izbore. Procijenit ćemo što donose novi izbori Hrvatskoj, a što HNS-u. Mislim da je to važno za Hrvatsku, ne samo zbog reforme obrazovanja, nego i zbog razbijanja standardnih stereotipa o politikama u rovovima i podjelama. Legalist sam i prihvatit ću svaku odluku tijela stranke, kako vezano uz koaliciju s HDZ-om, tako i eventualni odlazak na nove izbore, kao i vezano uz moju budućnost u stranci. Ali isto očekujem i od svakog drugog člana stranke”, izjavio je u ponedjeljak popodne za Nacional Ivan Vrdoljak.

Vrdoljak predsjedništvo stranke želi uvjeriti u to da bi se odlaskom na nove izbore u Hrvatskoj generirao kaos, a da bi ulaskom HNS-a u Vladu profitiralo gospodarstvo i obrazovanje, da bi se time osigurala politička stabilnost, kao i da bi jedino HNS izgubio. Ali smatra da bi HNS izgubio samo kratkoročno. Jedan od najvećih obrata u političkom ponašanju u novijoj hrvatskoj povijesti Vrdoljak želi predstaviti kao žrtvovanje rejtinga vlastite stranke za ono što naziva borbom za bolju Hrvatsku. ”

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

FOTO:Pixsell
PODIJELI
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.