Egipatski stručnjaci proučit će zvuk koji se čuje u posljednoj sekundi snimke iz pilotske kabine ruskog putničkog zrakoplova koji se prošlog tjedna srušio na Sinaju, objavio je voditelj egipatskog istražnog povjerenstva.

“Provest će se spektralna analiza u specijaliziranom laboratoriju kako bi se odredila priroda toga zvuka”, kazao je Ajman al-Mokadem dodajući da je prerano za zaključke o uzrocima pada zrakoplova.

Osvrćući se na informacije da strane obavještajne službe sumnjaju da je bomba u zrakoplovu izazvala njegov pad, Al-Mokadem kaže kako povjerenstvo nije primilo nikakve relevantne informacije ili dokaze.

“Povjerenstvo potiče izvore tih informacija da ih dostave i pomognu našoj zadaći”.

Egipatske vlasti proučavaju i video snimke s nadzornih kamera u zračnoj luci Šarm-el-Šeik u potrazi za bilo kakvim sumnjivim aktivnostima povezanim s rušenjem zrakoplova.

Komentiraj

FOTO:EPA/MAXIM GRIGORIEV
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.