Egipatski kopti dobili su naredbu od vođa crkve da u srpnju otkažu sve događaje i aktivnosti zbog sigurnosne prijetnje, objavili su u četvrtak crkveni izvori.

To upozorenje stiže nakon napada u svibnju u kojem su pripadnici Islamske države ubili 29 kopta koji su putovali u manastir u središnjem Egiptu. Mjesec dana ranije, u bombaškom napadu na katedralu i još jednu crkvu poginulo je 44 ljudi.

Izvori tvrde kako su upozorenja dana individualnim čelnicima crkvi od strane predstavnika koptskog pape. Koptima koji su na putovanjima ili u kampovima za mlade rečeno je da se ranije vrate doma.

Jedan je crkveni izvor koji je želio ostati neimenovan rekao da je crkva dobila usmene instrukcije ovaj tjedan, te da je oko crkvi raspoređeno više pripadnika sigurnosnih snaga.

Komentiraj

FOTO:Hina
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.