Vođa terorističke grupe Džama Islamije Esam Derbala umro je u subotu u zatvoru u Egiptu, objavilo je u nedjelju ministarstvo unutarnjih poslova.

Glasnogovornik ministarstva, pod čijom su nadležnošću zatvori, izvijestio je da je Derbala umro u 58. godini u zatvoru od posljedica respiratornih i cirkulatornih problema.

 

  • Džama Islamija devedesetih je godina prošlog stoljeća izvela nekoliko terorističkih napada i ubojstava. Početkom 2000. većina njezinih vođa prestala je s poticanjem nasilja i napadima te kasnije osnovala Stranku razvoja i izgradnje.

 

Derbala je uhićen u svibnju zbog navodnog poticanja nasilja, a utamničen je u dobro čuvanom zatvoru u predgrađu Kaira.

Stranka razvoja i izgradnje optužila je vlast za namjerno ubojstvo Derbale, pošto mu je, kako su naveli, uskraćena zdravstvenu skrb i lijekovi, unatoč tomu što je bilo poznato da je dijabetičar.

Derbala je podupirao islamističkog predsjednika Mohameda Morsija.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.