Da postoji obostrana ljubav između britanskog benda The Editors i zagrebačke publike potvrđuje njihovo četvrto gostovanje, u srijedu, 2. prosinca, u sklopu velike europske turneje na kojoj promoviraju novi album ‘’In Dream’’, a nastupit će u Tvornici.

Grupa The Editors jedna je od najpopularnijih britanskih indie rock grupa koja je nedavno objavila peti album ‘’In Dream’’ i koji je ubrzo nakon objavljivanja proglažen za njihovo najzrelije ostvarenje. Editorsi su nastali 2002. u engleskom gradu Staffordu. Debitantski album ‘’The Black Room’’ objavljen 2005. osigurao im je nominaciju za prestižnu nagradu Mercury te nastupe na najvećim svjetskim festivalima, dok su se pjesme s tog albuma (‘’Munich’’, ‘’Blood’’ i ‘’Bullets’’) pojavile na svim svjetskim top ljestvicama. Najveći uspjeh postigli su trećim albumom ‘’In This Light And On This Evening’’ iz 2009., na kojem se našla i pjesma ‘’Papillon’’ s kojom su dosegli globalnu popularnost. Peti album Editorsi su sami producirali, a po riječima pjevača grupe Toma Smitha, na ‘’In Dream’’ su željeli pokazati da glazba može biti i pop i eksperimentalna.

Pjevača Toma Smitha utjecajni britanski Daily Mirror svrstao je u vrh najboljih britanskih pjevača, odnosno pjevača s najvećim rasponom vokala (4,75 oktave) te se našao na listi ispred poznatih frontmena kao što su Freddie Mercury, Robert Plant i Elton John. U rujnu prošle godine Editorsi su također nastupili u Tvornici koju su rasprodali, a publiku je prije koncerta zabavljao riječki bend Jonathan. Međutim, izgleda da nisu oduševili samo publiku, nego i sve članove Editorsa koji su zamolili organizatore koncerta da nastupe zajedno s njima u Ljubljani 1. prosinca i Zagrebu 3. prosinca.

Komentiraj

FOTO:RAHI REZVANI
PODIJELI
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.