Istarsko narodno kazalište u Puli u subotu će premijerno izvesti predstavu “Čarobnjak iz Oza”, a u ponedjeljak je, u povodu Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade, na rasporedu premijera “Štuorica od polnoći”, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare.

Ustvrdivši kako je mjesec ožujak iznimno bogat događajima i predstavama, ravnateljica Istarskog narodnog kazališta Gordana Jeromela Kaić kazala je kako će predstava “Štuorice od polnoći” Aleksandra Bančića biti izvedena u povodu Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade, dok će “Čarobnjak iz Oza” igrati premijerno u subotu te potom u nekoliko termina tijekom idućeg tjedna.

“Čarobnjak iz Oza” zapravo je obnova predstave s novim glumcima i bogatom scenografijom. Od prije šest godina, puno se toga promijenilo. Meni je to bio prvi susret s režijom i zato sam tada bila silno uzbuđena, a i sada je to posebno drag povratak”, istaknula je redateljica predstave Andrea Gotovina.

U predstavi glume Ana Rumak, Filip Lugarić, Fran Vozila, Saša Stepanović, Rade Radolović, Tisa Klićek, Karla Medakov, Ema Vještica, Saša Marković, Zoja Poropat, Lucija Brkić, Marko Gašparović, Sanela Hasanbegović, Gaia Komšo, Anastasia Garić, Michelle Salome Kursar, Melissa Malešević, Matija Milošev i David Rovis.

Predstava “Štuorice od polnoći” nastala je prema knjizi “Libar od polnoći” Milice Kranjčić. Autor, redatelj i pripovjedač je Aleksandar Bančić, kostimografkinja Valentina Ferlin, oblikovatelj svjetla Anton Modrušan, a autor glazbe Goran Farkaš.

Komentiraj