Dva Palestinca ubijena su nakon što su nožem napali i ranili izraelskog vojnika na okupiranoj Zapadnoj obali u utorak, priopćila je izraelska vojska, a Amerikanac izraelskog podrijetla podlijegao je ranama koje je zadobio u napadu prije dva tjedna, objavljeno je iz izraelske bolnice.

Vjerske i političke napetosti zbog lokaliteta u Jeruzalemu koji i židovi i muslimani smatraju svetim izazvale su najgori val izraelsko-palestinskog nasilja od rata u Gazi 2014.

 

  • Izraelska vojska objavila je da su vojnici pristupili dvama Palestincima čije im se ponašanje učinilo sumnjivim na kontrolnoj točki blizu jednog židovskog naselja.

 

Sumnjivci su potom nožem ranili jednog vojnika, nakon čega su ubijeni, rekao je vojni glasnogovornik. Ubijeni Palestinci imali su 17 i 22 godine, po izjavama njihovih obitelji.

Od 1. listopada Izraelci su na Zapadnoj obali ili u pojasu Gaze iz vatrenog oružja ubili najmanje 58 Palestinaca, od kojih za 31 tvrde da su bili naoružani napadači.

Mnogi među ubijenima bili su mlađi od 20 godina.

Komentiraj

FOTO:EPA/ABIR SULTAN
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.