Hrvatski izbornik Niko Kovač objavio je u ponedjeljak popis nogometaša na koje računa za kvalifikacijske utakmice protiv Azerbajdžana (3. rujna) i Norveške (6. rujna), a među njima su se našla i dva hajdukovca. Osim vratara Lovre Kalinića, koji je redoviti član reprezentacija, svoj prvi poziv u seniorsku reprezentaciju dobio je i veznjak Mijo Caktaš.

Nekoliko odličnih partija ove sezone očito je zadovoljilo Kovača, a Caktaševa igra počinje podsjećati na period prije kobne nesreće u mladoj reprezentaciji (kada je na klupi također sjedio Kovač). Ove je sezone Caktaš odigrao ukupno 13 utakmica (6 u prvenstvu i 7 u kvalifikacijama za Europa ligu), postigao šest pogodaka i dodao tome jednu asistenciju i dva žuta kartona.

“Jako sam sretan zbog poziva u reprezentaciju Hrvatske. To je veliko priznanje za mene osobno i za Hajduk jer sam kroz igre u Hajduku stekao afirmaciju što je dovelo do ovog poziva. Ulazak u reprezentaciju veliki je korak naprijed, prilika za dokazivanje i novi izazov u mojoj karijeri”, rekao je za službene stranice Hajduka novi 23-godišnji reprezentativac Mijo Caktaš.

Komentiraj