Hrvatski avioprijevoznik Croatia Airlines u ponedjeljak je prevezao milijuntog putnika u ovoj godini, dva dana ranije nego lani, a ovogodišnji milijunti putnik je Maro Popović koji je doputovao iz Amsterdama u Zagreb.

U domaćem avioprijevozniku očekuju da će od početka godine do kraja srpnja, broj putnika u odnosu na jednako prošlogodišnje razdoblje biti veći za jedan posto.

U 2015. godini u zrakoplovima hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika očekuje se ukupno oko 1,88 milijuna putnika, odnosno dva do tri posto više nego lani.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa tijekom udarne sezone izravno povezuju Hrvatsku s 30 europskih odredišta u 18 država, a Zagreb i sa šest hrvatskih zračnih luka – Split, Dubrovnik, Zadar, Pula, Osijek i Bol na Braču.

Od prvog leta 1991. godine do danas, zrakoplovima Croatia Airlinesa ukupno je prevezeno 30,8 milijuna putnika, od čega 21,2 milijuna na međunarodnim letovima, a 9,6 milijuna na letovima unutar Hrvatske.

U floti Croatia Airlinesa je 12 zrakoplova – četiri Airbusa 319 kapaciteta 144 sjedala, dva Airbusa 320 sa 174 i šest zrakoplova Dash 8-Q400 sa 76 sjedala.

Komentiraj