Crnogorski premijer Milo Đukanović rekao je u petak, gostujući na Radiju i TV Crne Gore, da danas građani Crne Gore, unatoč predrasudama koje su imali, većinski podržavaju članstvo u NATO, što pokazuju brojne agencije koje se bave ispitivanjem javnog mnjenja.

„Nema nikakve sumnje da je “Rubikon prijeđen” i da danas građani Crne Gore, uprkos predrasudama koje su imali, većinski podržavaju članstvo u Alijansi“, ocijenio je Đukanović, te ponovio da je “realno očekivati poziv za članstvo u NATO na decembarskom sastanku zemalja članica”.
Prema njegovim riječima, dolazak generalnog tajnika NATO-a Jensa Stoltenberga i 14 veleposlanika zemalja članica Saveza 14. Listopada u Podgoricu, te okolnost da će to biti drugi posjet u proteklih šest mjeseci,  govori o ozbiljnosti sa kojom se NATO posvetio Crnoj Gori kao aspirantu za članstvo.
„Bit će to prilika da prezentiramo ono što smo uradili u prethodnih pola godine i vjerujem da će to biti uvjerljiv dokaz da će na ministarskom sastanku u prosincu biti postignut konsenzus o pozivu Crnoj Gori“, kazao je Đukanović.
Crnogorski premijer ne smatra da treba organizirati referendum o članstvu. „Članstvom u Alijansi Crna Gora se ne odriče dijela svog suvereniteta“, kazao je Đukanović navodeći da Ustav Crne Gore ne predviđa takvu obavezu.

Komentiraj

FOTO:Getty Images
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.