„Duh babe Ilonke“ zatvorio peti Opuzen Film Festival

Peti Opuzen Film Festival (OFF), tijekom koga je prikazano 76 filmova tridesetak autora, završio je u subotu navečer projekcijom filma za djecu “Duh babe Ilonke” Tomislava Žaje i dodjelom festivalskih nagrada, priopćio je organizator.

Publika je svoje glasove za najbolji dokumentarni film dala poljskom filmu “Aldona” redatelja Iwe Kondefera.

Festivalski kipić otputovao je i u Litvu, kratkom filmu redateljice Marije Stonyte “Premlad za vožnju”, a film Joška Marušića “Zašto su došli vlakom” publika je odabrala kao najbolji animirani film.

 

  • Iz hrvatske selekcije, nagradu je odnio Borut Šeparović za film “Potrošeni”, a iz dugometražnog programa “Xenia” Panosa H. Koutrasa.

 

Organizatori su nagradu za promicanje ljudskih prava na filmu ove godine dodijelili francuskom filmu “Operacija Correa – Epizoda 1: Magarci su žedni” koji je režirao Pierre Carles. Festivalsku publiku i organizatore dirnula je tema filma koja progovara o ekonomskoj i društvenoj nejednakosti i bliska je svim građanima Europe.

Na svečanom zatvaranju festivala prikazana su dva dokumentarna i dva igrana filma kratkog metra, koja su nastala na OFF filmskoj školi.

 

Komentiraj