Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić rekao je u petak u Dubrovniku kako je na natječaju za izgradnju pročistača za pitku vodu na Ombli izabrana tvrtka  Degremont iz Francuske te kako bi radovi na tom projektu vrijednom 50 milijuna kuna trebali početi u roku od mjesec dana, a gotovi u roku od 12 mjeseci.

Na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati poslovanja dubrovačkog Vodovoda, gradonačelnik je istaknuo kako je nakon ponovljenog postupka jučer izabran izvođač te kako se trenutno ide na proceduru izdavanja građevinske dozvole i potvrde glavnog projekta.
”U roku mjesec dana počinje se s radovima na gradnji pročistača pitke vode na rijeci Ombli. Nakon svih peripetija i prolivene žuči u roku od mjesec dana počinje se s radovima, odabrana je najmodernija tehnologija, a rok za završetak je 12 mjeseci. Stoga očekujemo da će se uporabna dozvola riješiti najkasnije prije kiša 2017. te će od naredne godine Dubrovčani moći piti vodu neovisno o vremenskim uvjetima. To je ujedno i najvrjedniji infrastrukturni objekt u Dubrovniku u proteklih 25 godina”, rekao je Vlahušić.
Predstavljajući rezultate poslovanja Vodovoda u prošloj godini predsjednik uprave Valentin Dujmović je istaknuo kako je lani dobit povećana 258 posto u odnosu na 2014. godinu te je iznosila 336.887 kuna.
”Dobit će se investirati u infrastrukturu, a Vodovod je u posljednjih nekoliko mjeseci uspio naplatiti potraživanja u visini sedam milijuna kuna”, rekao je Dujmović.
Istaknuo je kako bi prema planu u iduće dvije do četiri godine Vodovod Dubrovnik trebao realizirati ukupno 31 projekt, uključujući i 70 kilometara novih cijevi, 30 kilometara rekonstrukcije, pročistač na Ombli te pročistač otpadnih voda u Lapadu.
Inače, poziv za nadmetanje za izgradnju 50 milijuna kuna vrijednog pročistača pitke vode na Ombli objavljen je 9. ožujka 2015. godine. Na natječaj je pristiglo šest ponuda, a naručitelj je jednu ponudu ocijenio valjanom te je odluka o odabiru najpovoljnije ponude donesena 28. kolovoza 2015. Nakon izjavljenih žalbi prema rješenju Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, četiri tvrtke su eliminirane zbog manjkave dokumentacije, a u izboru dva ponuđača najbolja ponuda je bila ona Degremonta. Nakon isteka roka za žalbu, te roka mirovanja od pet dana, u petak se stečeni uvjeti za potpisivanje ugovora.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.