U sklopu Međunarodnog glazbenog festivala ”Dubrovnik u pozno ljeto” u nedjelju navečer su u atriju Kneževa dvora u povijesnoj jezgri grada nastupili najbolji polaznici ovogodišnje LAUS akademije Dubrovnik.

Jedan od voditelja akademije, Goran Končar rekao je kako je ovo pravo vrijeme kako za ovaj koncert tako i za Festival. ”Laus akademija je glazbena akademija koja se održava već jedanaest godina. Svako ljeto krajem lipnja počinjemo s majstorskim klasama i završavamo negdje početkom rujna. Večeras je bio jedan od završnih koncerata, a riječ je o najboljim polaznicima akademije”, rekao je Končar.

Na nastupu po nazivom ”Otkrića – Briljantna violina” nastupile su violinistice akademije Ana Tomšić, Marija Bašić, Anđela Lijović, Elvira Galliulina i Carolina Blašković te violinist Krunoslav Marić uz pratnju pijanistice Petre Gilming.

Na programu su bili Franckova ”Sonata za violinu i klavir u A-duru”, Paganinijev ”Capriccio za violinu solo op.1 br.13 Đavolji triler”, Mendelssohnov ”Koncert za violinu i orkestar u e-molu op. 64”, Griegova ”Sonata za violinu i klavir u c-molu op. 45 br. 3”, Poulencova ”Sonata za violinu i klavir FP 119”, te Elgarova ”Sonata za violinu i klavir u e-molu, op. 82”.

Inače u sklopu ovog Festivala koji je zamišljen kao nastavak kulturnih događanja odmah po zatvaranju Dubrovačkih ljetnih igarara, a traje do 23. rujna nastupit će Elisabeth Möst, Maroje Brčić, Daniel Froschauer, Charles Olivieri-Munroe, Martina Filjak, Renata Pokupić, Dubrovački gitarski trio, Stefan Sanderling, Dubravka Šeparović Mušović, Dmitry Sinkovsky, Đana Kahriman, Matija Dedić, Šimun Matešić, Tomislav Fačini, Diana Haller, Edin Karamazov, Janja Vuletić, Naira Asatrian, James Dick i drugi.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.