Svečanim nastupom u kojem su sudjelovale sve generacije nekadašnjih i sadašnjih plesača Folklornog ansambla Linđo, iz svih krajeva Hrvatske i svijeta, u petak navečer u Dubrovniku je proslavljena 50. obljetnica njegova postojanja.

Ravnateljica FA Linđo Anuška Matušić rekla je ovom prilikom kako je obilježavanje ovakve obljetnice ogromna čast i zadovoljstvo.

”Linđo je pokazao da diše jednim plućima i da smo jedna obitelj. Na pozornici smo pokazali jednu ogromnu ljubav i entuzijazam”, rekla je Matušić te dodala kako su bivši članovi folklornog ansambla za ovu priliku došli iz svih krajeva svijeta.

”Od SAD-a, Njemačke i Austrije, okupili su se stari plesači i veterani, naš ansambl i naši najmlađi od ‘Linđovog blaga’ do dječice, budućih velikih Linđovaca koji su se upisali prije dva mjeseca”, rekla je ona.

”Srce kuca i noge same rade. Nema godina, nema umora sve se to briše”, istaknula je Matušić te dodala kako se kroz 24 plesa prošlo kroz sve hrvatske regije.

 

  • Predsjednik organizacijskog odbora proslave 50 godina Linđa Luko Brailo rekao je kako je večeras “balalo” oko 250 plesača svih generacija.

 

”U finalnoj točki sa Zborom Libertas i Dubrovačkim simfonijskim orkestrom sudjelovalo je preko 400 izvođača”, rekao je Brailo.

Gledatelji u prepunoj sportskoj dvorani u Gospinom polju mogli su večeras vidjeti među ostalim dubrovačku poskočicu Linđo, vrličko, baranjsko i šokačko kolo, istarski balun, banatski mađarac, međimurski i bizovački ples, bunjevačke plesove, nekoliko vrsta drmeša, a na kraju gotovo dvosatnog nastupa i završni dio iz opere “Ero s onoga svijeta” u pratnji Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Folklorni ansambl Linđo utemeljio je 1965. godine Sulejman Muratović, a od tada do danas kroz njega je prošlo više od tri tisuće Dubrovkinja i Dubrovčana koji su zabilježili više od 200 gostovanja diljem svijeta, od Sjedinjenih Američkih Država do Japana.

Komentiraj

FOTO:HINA / Nikša MILETIĆ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.