facebook.com

Vrhunska hrana i birana vina oduvijek su činili odličnu kombinaciju, a Dubrovnik FestiWine odlučio je ovo iskustvo prenijeti na novu razinu. U ovo će se imati priliku uvjeriti svi koji će se 19. travnja naći u hotelu Excelsior kao poprištu spektakularne Gala večere na kojoj će svoje kulinarsko iskustvo i vještine predstaviti mladi slovenski chef Igor Jagodic, poznat po svome iskustvu iz restorana Noma. U suradnji s renomiranim domaćim chefom Petrom Obadom, odgovaraju na izazov FestiWinea i kreiraju jedinstven meni na bazi pobjedničkih vina prošlogodišnjeg festivala. Sedam vina dobit će sedam gurmanskih kreacija.

Chefovima će se pridružiti prošlogodišnji stipendisti, pobjednici natjecanja Dubrovnik FestiWine Challenge 2017, mlada chefica Kristina Curić i konobar Ivo Kmetović. Prihod i ovogodišnje Dubrovnik Festiwine gala večere namijenjen je stipendiranju mladih dubrovačkih talenata (kuhara, sommeliera i konobara).

Za vinski festival koji ove godine slavi petu obljetnicu ovo je izvrsna prilika za promociju daljnjeg razvoja vinogradarstva i vinarstva Dubrovačko-neretvanske županije, ali i otvaranje vrata nekim novim trendovima.

“Ovo je fantastična prilika ne samo za naš festival, nego i za popularizaciju gastro scene u Hrvatskoj“, poručio je utemeljitelj vinskog festivala gospodin Nikola Dobroslavić, župan dubrovačko-neretvanski.

Festival Dubrovnik FestiWine uz brojna druga događanja traje od 16. do 22. travnja. 

www.dubrovnikfestiwine.com/en/

Komentiraj