Davor Visnjic/PIXSELL

Izvor blizak vrhu HDZ-a potvrdio je Nacionalu da je jedan od izglednih kandidata za budućeg ministra financija u vladi Tihomira Oreškovića, predsjednik Uprave mirovinskog fonda PBZ Croatia Osiguranje Dubravko Štimac.

Riječ je o uspješnom menadžeru koji već godinama radi u financijskom sektoru i koji iza sebe ima zavidnu karijeru. Štimac bi se tako trebao pridružiti stručnom timu Tihomira Oreškovića u hrvatskoj vladi, u kojoj bi na ključnim pozicijama kao što su ministar gospodarstva ili ministar financija, bili priznati stručnjaci iz poslovnog svijeta. Osim što je predsjednik Uprave PBZ Croatia Osiguaranja, Štimac je i šef Nadzornog odbora Podravke i predsjednik Nadzornog odbora zagrebačke burze, a član je i Nadzornog odbora Zavarovalnice Triglav.

Štimac je profesionalnu karijeru počeo kao samostalni referent prodaje u Zagrebačkoj tvornici papira, a nakon toga je prešao u PBZ gdje je radio na poslovima samostalnog referenta vanjskotrgovinskog poslovanja u PBZ Investholdingu, a ubrzo je postao voditelj sektora u istoj firmi. Početkom 2001. postaje voditelj projekta mirovinske reforme u Privrednoj banci Zagreb, a od listopada 2001. godine predsjednik je Uprave PBZ Croatia osiguranja, društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondom.

Diplomirao je 1992. godine na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a dvije godine kasnije magistrirao je smjer Organizacija i menadžment. Profesionalno se usavršavao na Securities Processing Training Programu u New Yorku u organizaciji The Bank of New York te programu Fund Managementa na City University Business School u Londonu.

Komentiraj