Prijave ispita državne mature u ljetnome roku školske godine 2015./2016. počele su danas u podne i završavaju 2. veljače 2016. u 12 sati, objavio je Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO).

 Prijave ispita zasad teku bez poteškoća i nepravilnosti i prema planu, potvrdila je Hini glasnogovornica Centra Ana Franić Božić.

Sve informacije o prijavama studijskih programa učenici mogu pronaći na mrežnoj straniciwww.studij.hr, a NCVVO na svojim mrežnim stranicama upozorava da su prijave u sustav različite za pojedine kategorije kandidata, te ih pozivaju da prate naslovnicu mrežne stranice www.ncvvo.hr i www.postani-student.hr.

Ispiti državne mature u ljetnom roku počinju 6. lipnja ispitom iz biologije, a završavaju 27. lipnja. I ove godine polažu se tri obavezna ispita – iz hrvatskog jezika, matematike i stranog jezika na osnovnoj i višoj razini, a prema Pravilniku po polaganju državne mature, učenici mogu prijaviti i polaganje ispita iz najviše šest izbornih predmeta.

Komentiraj

FOTO:Ivo Cagalj/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.