Četvoro mladih Nijemaca su jučer bez većih posljedica preživjeli udar groma dok su bili u gumenjaku pokraj Kali na otoku Ugljanu, saznaje HRT. Dvojica mladića i dvije djevojke jučer su se poslijepodne otisnuli u unajmljenom gumenjaku na more ispred otoka Ugljana. U jednome trenutku grom je udario u dio broda i ozlijedio mladiće koji su se držali za jarbol dok su cure pretrpjele lijepu dozu straha. Svih četvoro odmah su brodom prevezeni u Zadar, te kolima hitne pomoći u zadarsku bolnicu.

Nakon temeljite medicinske provjere i propisanih protokola ustanovljeno je da ozbiljnijih narušavanja zdravlja nema niti kod jednog sudionika ove nezgode na ljetovanju.

  • Kako nije bilo nikakvih posljedica po njihovo zdravlje, turisti su dobrog općeg stanja otpušteni iz bolnice tijekom subote. Dr. Radas kaže kako su imali puno sreće jer su posljedice po njihovo zdravlje i život mogle biti puno ozbiljnije.

Jer da je grom koji je udario u ruku, kako se inače dogodi, prošao onim djelom prema srcu u drugu ruku ili nogu moglo je doći do puno većih posljedica po zdravlje. Međutim oni su imali sreće da su te ulazne i izlazne rane bile na putu koji je zaobišao srčani mišić. Znači nije došlo do ozbiljnijeg oštećenja, a obično takva putanja groma izaziva poremećaj ritma rada srca što je izrazito opasno po čovjeka, upozorava dr. Melanija Ražov Radas, voditeljica Hitnog bolničkog prijema u zadarskoj bolnici.

Komentiraj