U Sloveniji je zabilježen drugi slučaj zaraze virusom zika, objavio je u ponedjeljak nacionalni institut za javno zdravlje.

Osoba koja je oboljela zarazila se virusom za vrijeme turističkog boravka u inozemstvu  i ne predstavlja rizik za javno zdravlje, kazala je na konferenciji za novinare epidemiologinja Eva Grilc iz tog instituta.

Naglasila je da su poduzete sve mjere zaštite od zike za slovenske sportaše koji će sudjelovati na Olimpijskim igrama u Brazilu i da u tom pogledu ne očekuju veće teškoće.
Prvi slučaj zaraze virusom zika u Sloveniji je potvrđen početkom prošlog mjeseca, također kod osobe koja je boravila u dijelu svijeta pogođenom tom bolešću.
Europski odjel Svjetske zdravstvene organizacije Sloveniju svrstava u zemlje umjerenog rizika za širenje virusa ovog ljeta.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.