Nakon drugog kruga izvanrednih lokalnih izbora, za predsjednika općine Gvozd izabran je Branko Jovičić (49) iz SDSS-a, koji je tu dužnost obavljao i u prošlom mandatu.

U birački popis upisano je 3.128 birača, a Jovičić je dobio 580 glasova ili 61,38 posto onih birača koji su izašli na izbore. Njegov protukandidat Zdravko Stijepović (58) iz SDP-a dobio je 340 glasova birača ili 35,98 posto.
U prvom izbornom krugu ni jedan od tri kandidata nije dobio natpolovičnu većinu, pa su građani općine Gvozd na sedam biračkih mjesta pristupili drugom krugu glasovanja.

Jovičić je dužnost načelnika Općine Gvoz obavljao od 2005., ali potkraj prošle godine u Općinskom vijeću nije imao dovoljno ruku za izglasavanje općinskog proračuna, pa je razriješen dužnosti.

U novom mandatu, njegov SDSS je, već u prvom izbornom krugu, sa sedam od ukupno 13 mandata, u Vijeću osigurao apsolutnu većinu.

Komentiraj

FOTO:Nikola Cutuk/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.