Paljenjem druge adventske svijeće na adventskom vijencu u dvorcu Eltz u Vukovaru, posvećene kulturnoj obnovi Vukovara, u nedjelju navečer nastavljene su 18. vukovarske adventske svečanosti, koje se do 27. prosinca održavaju pod geslom „Milosrdno lice Vukovara“.

U  sklopu 18. vukovarskih adventskih svečanosti tijekom četiri adventska tjedna u gradu se priređuje niz svečanosti vezanih uz predbožićne i božićne običaje u Vukovaru i Slavoniji.

Drugu svijeću na adventskom vijencu upalio je voditelj Zbirke Bauer u Gradskom muzeju Vukovar, Zdravko Dvojković, koji je posebno naglasio važnost rada s mladima koje „uvijek treba podržati, pokazati im pravi put i od toga ne odustajati“.

U programu adventskih svečanosti vukovarski mališani poslijepodne su na mostu preko Vuke dočekali svetog Nikolu.

Predvečer je u Hrvatskom domu u programu „Mala božićna priča“ održan  koncert klasične glazbe, na kojem je Hrvatski komorni orkestar pod ravnanjem dirigenta Nikše Bareza izveo djela Beethovena i Haydna, a Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo „Dunav“ Vukovar poznate božićne napjeve.

Vukovarske adventske svečanosti organiziraju Gradski muzej Vukovar, Franjevački samostan i Ustanova u kulturi Hrvatski dom, uz potporu Ministarstva kulture, grada Vukovara, Vukovarsko-srijemske županije i mnogih Vukovaraca,  i priredbama tradicijske kulture kroz četiri adventska tjedna stanovnike Vukovara uvode u Božić – blagdan svjetla, mira i ljubavi.

Komentiraj

FOTO:Goran Ferbezar/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.