Dvojica nelegalnih berača smilja zatečeni su na krčkom mostu u kombiju sa 650 kilograma ubranog smilja, nakon čega je jedan od njih pokušao pobjeći, lakše ozlijedivši policajca, ali je zaustavljen kod Jadranova, izvijestila je u utorak primorsko-goranska policija.

[quote_box_center]

  • Policija je istragom utvrdila da su dvojica nelegalnih berača, hrvatski državljani u dobi od 19 i 55 godina, oko 650 kilograma zaštićenog ljekovitog smilja ubrali na otoku Krku, unatoč zabrani branja.
  • Njih dvojica zaustavljeni su u petak 19. lipnja na krčkom mostu, a kombiji je vozio 55-godišnjak, i to bez ispravne vozačke dozvole
  • Protiv obojice policija je podnijela optužni prijedlozi zbog prekršaja vezanih uz branje zaštićene vrste te vožnje bez dozvole, a mlađi je osumnjičen i za kazneno djelo napada na policajca.

 

[/quote_box_center]

Policija je istragom utvrdila da su dvojica nelegalnih berača, hrvatski državljani u dobi od 19 i 55 godina, oko 650 kilograma zaštićenog ljekovitog smilja ubrali na otoku Krku, unatoč zabrani branja.

Njih dvojica zaustavljeni su u petak 19. lipnja na krčkom mostu, a kombiji je vozio 55-godišnjak, i to bez ispravne vozačke dozvole. Dok je policija obavljala provjeru, mlađi, 19-godišnji berač, je pobjegao kombijem, također bez ispravne vozačke dozvole, ozlijedivši pri tom policajca.

Policija ga je ubrzo zaustavila na području Jadranova i obojicu privela.

Protiv obojice policija je podnijela optužni prijedlozi zbog prekršaja vezanih uz branje zaštićene vrste te vožnje bez dozvole, a mlađi je osumnjičen i za kazneno djelo napada na policajca.

Komentiraj