Porečka policija je zbog obijesne vožnje prijavila 37-godišnjeg vozača BMW-a koji je drogiran i pijan bježeći pred prometnim policajcima počinio nekoliko prekršaja, uključujuči opasno pretjecanje i vožnju na kružnim tokovima u suprotnim smjerovima.

  • Vozač hrvatskog državljanstva se rano u subotu odbio zaustaviti na znak policajaca koji su ga pokušali zaustaviti dok se BMW-om talijanskih oznaka iz Poreča vozio prema mjestu Kukci, izvijestila je u ponedjeljak istarska policija.

 

Pritom je počinio nekoliko prometnih prekršaja kojima je ugrozio sigurnosti drugih sudionika u prometu pa je tako pretjecao kolonu vozila, kretao se kružnim tokovima prometa suprotnim smjerovima i pretjecao na opasnim mjestima.

Kad se zaustavio u mjestu Kukci, obavljenim testiranjima, utvrđena je pozitivna reakcija na prisutnost droga i alkohola u organizmu. No nakon zaustavljanja počeo se udaljavati pa su policajci nad njim primijenili sredstva prisile i priveli ga u postaju.

Obijesna vožnja u cestovnom prometu je kazneno djelo za koje se može izreći kazna do tri godine zatvora.

Komentiraj

FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.