Psihički rastrojen muškarac koji se u nedjelju zabarikadirao u restoranu “Dubrovnik” na zapadu Njemačke svladan je, a incident nema veze s terorizmom, nego je vjerojatno riječ o obiteljskoj svađi, objavila je njemačka policija.

U policiji u gradu Saarbrueckenu kažu da je muškarac pronađen kako spava u podrumu restorana i, suprotno ranijim izvješćima, bio je nenaoružan.

Imao je lakše površinske ozlijede i prebačen je u bolnicu, rekao je glasnogovornik policije.

Po njegovim riječima, radi se o zaposleniku restorana “Dubrovnik” u središtu Saarbrueckena.

Napadač nije policiji uputio nikakav zahtjev, niti je kome prijetio, rekao je glasnogovornik.

Lokalni mediji prenose da se radi o 43-godišnjem bivšem poslovođi restorana Robertu Sandevu koji je policiji otprije poznat zbog psihičkih smetnji.

Sandev je rano u nedjelju obliven krvlju upao u restoran u kojem još nije bilo gostiju ni zaposlenih, osim čistačice.  Navodno je tražio da dođe njegova supruga koja je također radila u restoranu i od koje se nedavno razveo.

Supruga je potom obavijestila policiju, a budući da se vjerovalo da je naoružan i da drži taoce, u akciju su krenuli i pripadnici specijalne policijske postrojbe SEK.

Nakon ulaska u restoran pronašli su  nenaoružanog Sandeva kako spava u podrumu, kažu u policiji.

Na objavi na Facebook stranici restorana “Dubrovnik” od 1. svibnja vidi se Sandev u idiličnoj atmosferi restorana koji se na jednom mjestu reklamira kao “hrvatski” a na drugom kao restoran s “orijentalnim specijalitetima”.

Komentiraj